در چند سال اخیر، شعار سال بنابه اهمیت مسائل اقتصادی حول محور کار، اشتغال و تولید است. مقام معظم رهبری سال ۹۷ را سال «حمایت از تولید کالای ایرانی» نام نهادند .
ایشان با تأکید بر «تولید ملی» به عنوان محور اساسی در حل مشکلات اقتصادی، افزودند: اگر تولید ملی با همت و پیگیری همگانی شتاب بگیرد، بسیاری از مشکلات معیشتی مردم و مسائل اشتغال و سرمایهگذاری حل خواهد شد و آسیبهای اجتماعی کاهش زیادی خواهد یافت، بر همین اساس، نام و شعار امسال را «حمایت از کالای ایرانی» قرار دادهام.
حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی ابعادی دارد که در این نوشته به برخی از آنها می پردازیم.
کالاهای که تولید کنندگان قصد تولید آنرا دارند، ابتدا شاید ساده به نظر برسد، اما در عمل تولید و فروش ان با پیچیدگی های زیادی همراه است. به عنوان مثال رفتار مصرف کننده و وفاداری به برند. مصرف کننده کالاهای خاص، به ندرت تغییر رفتار می دهند و به برند مصرفی وفادارند. چنانچه تولید کننده ای با حمایت دولت و حتی قیمت پایین تر محصولی را تولید کند،دلیلی بر موفقیت و افزایش فروش در بازار نیست و مصرف کننده رغبتی به خرید نشان نمی دهد. برخی از خدمات تحقیقات بازار در ورود به بازار نهفته است.
شناسایی اینکه چه کالاهایی را می توان در داخل کشور تولید کرد، بسیار مهم است و مزیت نسبی تولید باید بررسی و شناسایی شود. برخی تولید کنندگان به تجربه این نکات را می دانند و برخی با آزمون و خطا و صرف هزینه های بسیار به آن دست پیدا می کنند.
برخی کالاهای تولید داخل باید توسعه پیدا کنند. طرح توسعه بازار یک کالا، بیشتر به این مقوله می پرازد. اینکه چه عواملی باعث خرید بیشتر یک کالا یا خدمات می شود، نیاز به بررسی دارد. گاهی کالاهای هم خانواده تاثیر معکوسی در پیشبرد و گاهی تاثیر مستقیمی در پیشبرد فروش دارند. طرح توسعه به خدمات قابل افزایش و مقوم هایی می پردازد که باعث پیشبرد فروش می شود. برخی از این سوالات به شرح ذیل هستند:
حفظ بازار، رویکرد سوم است. برخی از کالاهای تولید داخل پر فروش هستند. چگونه می توان فروش بالا را تثبیت کرد که وارد کنندگان با توجه به مشتریان زیاد یک محصول کمتر به تحریک شوند و بازار را خراب کنند.
این جمله را چند بار از رسانه ها شنیدید: در فصل برداشت چای، چای وارد کشور شد.
گاهی حفظ بازار سخت تر از ورود به بازار است. نوکیا در ایران بازار خوبی داشت اما با تغییر تکنولوژی و تاخیر بکارگیری تکنولوژی روز، از صحنه رقابت حذف شد.
مثال معروفی هست که می گوید دایناسورها از بین رفتند، چون نتوانستند تغییرکنند. تغییرات متناسب با تکنولوژی، مشتری و شرایط محیطی در صورتی نتایج خوبی دارد که با علم و دانسته این کار انجام شود. سفارش تحقیقات بازار که تیم ما، بازار آبی، از شرکتهای خارجی دریافت می کنیم، بیشتر از شرکت های داخلی هست و دلیل آن هم مشخص است: شرکت های خارجی تحقیقات بازار را پایه و اساس کار خود می دانند و بدون انجام تحقیقات و شناسایی بازار، وارد بازار نمی شوند. چند سال پیش یک تحقیقی برای یک شرکت آلمانی انجام می دادیم و یکی از مباحث اصلی آنها این بود که آیا می توانند سهم شرکت های فعال در بازار ایران را بخرند و یا قرارداد همکاری با بزرگترین رقیبشان که یک شرکت ایرانی با ۲۲ شعبه در سراسر کشور بود، منعقد کنند.
چنانچه مشاورانی در زمینه تحقیقات بازار دارید، از آنها کمک بگیرید. خدمات سایت بازار آبی هم برای شما در زمینه ورود به بازار، حفظ بازار و توسعه بازار پیشنهادهای مناسبی دارد. می توانید زمینه های فعالیت ما را بیشتر بررسی کنید. ما در شهرهای مختلف تیم هایی برای تحقیقات بازار، نظرسنجی، پیمایش داریم که می توانیم به شما در زمینه فروش و بازاریابی و توسعه کسب و کار شما مشاوره بدهیم. می توانید پروژه های انجام شده را در این قسمت ببینید و چنانچه نیاز به مشاوره دارید، فرم مشاوره را تکمیل فرمایید.